24 Eylül 2014 Çarşamba

Büyükelçiliğimizin desteği ve Kültür Müşavirliğimizin organizasyonu ile 15 Eylül 2014 gecesi, Rum kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Atina’daki Paleo Faliro semtindeki Cine Flisvos isimli açık hava sinemasında, yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Dedemin İnsanları” filminin ücretsiz gösterimi yapılmıştır.

Etkinliğe Büyükelçimiz Sayın Kerim Uras, Eşi Sayın Zeynep Uras, Girit Milletvekili Yanis Kefaloyanis, Atina’da kain Küçük Asya Etütleri Genel Sekreteri Prof. Pashalis Kitromilidis, Yunanlı işadamları, ileri gelenler ile Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuz mensupları katılmıştır. 500 kişilik sinemada boş koltuk kalmadığı gözlenmiştir. Film gösterimi hakkında sinema sahibi, daha önce bu ölçüde doluluk yaşanmadığını ifade ederek bundan sonra sıklıkla Türk filmleri gösterimi yapacaklarını belirtmiştir.

Nüfus mübadelesiyle Girit’ten Ege Bölgesine göç eden bir Türk ailesinin yaşamını Türk-Yunan ilişkileriyle beraber ele alan filmde duygusal anlar yaşanmış, filmi izleyen Yunanlılar, “Türklerin de bizimle aynı acıları çektiklerini düşünmemiştik, bu film dostluk köprüsüne güzel bir temel taşı oldu” gibi görüşler dile getirmişlerdir. Rum kökenli vatandaşlarımız ise film gösteriminden dolayı memnuniyetlerini ifade etmişler ve bu tür etkinliklerin devamının gelmesini arzu ettiklerini kaydetmişlerdir (Nitekim Ekim ayı içinde bir Türk Filmleri Haftası düzenlenmesi öngörülmektedir).

0 yorum:

Yorum Gönder