3 Mart 2015 Salı

Το ζήτημα της έκδοσης των περιοχών μακράς  διάρκειας επικινδυνότητας από την χώρα μας και από την Ελλάδα  στο Αιγαίο, ήταν στην ημερήσια διάταξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρυσι, είχαμε προτείνει στην Ελλάδα  την αμοιβαία ακύρωση των εν λόγω περιοχών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν  έχουμε λάβει καμία θετική απάντηση από την Ελληνική πλευρά  στην πρόταση μας.

Επιθυμούμε την εύρεση μιας έγκαιρης λύσης στα πλαίσια των συνομιλιών των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό, ακυρώνεται η πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΤΑΜ σχετικά με τις περιοχές μακράς  διάρκειας  επικινδυνότητας, που κηρύχθηκε ακούσια με ανακριβές συντεταγμένες και σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει βούληση από την πλευρά μας για την ανακοίνωση νέων επικίνδυνων περιοχών για ορισμένο χρονικό διάστημα. Φυσικά, σε αυτό το θέμα διατηρούμε  την θέση μας που βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας.

Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς την Κυβέρνηση της Ελλάδας που έχει σχηματισθεί πρόσφατα, στην προσέγγιση στα υφιστάμενα θέματα  μεταξύ των χωρών μας με εποικοδομητικό τρόπο και με την χρήση του διαύλου των διπλωματικών διαλόγων.   

0 yorum:

Yorum Gönder