19 Şubat 2016 Cuma


Ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς, είχε χθες το βράδυ (17 Φεβρουαρίου) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Kerim Uras προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.
Ο κ. Γεννηματάς, ο οποίος επικοινώνησε εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, παρακάλεσε να διαβιβασθούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια και τα αισθήματα αλληλεγγύης του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και στο πρόσωπο του στο έθνος μας, καθώς εξέφρασε και προσωπικά τα ίδια συναισθήματα.
Ο κ. Γεννηματάς αναφέρθηκε σε μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, εξέφρασε την επιθυμία να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι υπεύθυνοι αυτής της ενέργειας και να απολογηθούν αργά ή γρήγορα στη Δικαιοσύνη.
Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες βράδυ τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ahmet Davutoğlu και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του εν ονόματι της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο συλλυπητήριο μήνυμα το οποίο δημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter χθες το βράδυ σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση ανέφερε ότι «καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την φρικτή τρομοκρατική επίθεση και πενθεί μαζί με τους γείτονές του για τα θύματα της έκρηξης στην Άγκυρα».



0 yorum:

Yorum Gönder