3 Mart 2016 Perşembe

Türkiye  Bursları  2016  başvuruları  29  Şubat-31  Mart  2016  tarihlerinde  alınacaktır.  Başvurular Türkiye Bursları Bilgi Sistemi üzerinden çevrimiçi (online) alınacak olup, elden, posta yoluyla vb. şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Türkiye Bursları başvuruları ücretsizdir.

Adaylar, geçmiş eğitimleri ve gelecekteki akademik hedeflerine uygun olarak burs programlarından yalnızca birine başvuru yapabilecektir.

Türkiye Bursları, kazanan adaylara hem burs hem de bir programa kabul hakkını aynı zamanda sunmaktadır. Burs kazanan adaylar, başvuru esnasında tercih etmiş olduğu programlardan birine yerleştirilmektedir.

Türk üniversitelerindeki pek çok programın eğitim dili Türkçedir. Ancak bazı üniversite ve programlar İngilizce, Fransızca ya da Arapça eğitim imkânı sunmaktadır. Bu dillerde eğitim almak isteyen adaylar, bu diller için gerekli uluslararası düzeyde kabul edilen bir dil belgesini sağlamak durumundadır. Ayrıca yabancı dilde eğitim veren bu üniversite ve programların birçoğu, GRE, GMAT, SAT vb. uluslararası sınav sonuçlarını kayıt şartı olarak aramaktadır. Adaylar  başvuru esnasında üniversite ve program seçerken yabancı dil ve programın özel şartlarını kontrol etmelidirler.


daha fazla bilgi için https://goo.gl/Ww6LqE 

Burs Programlarını tanıtıcı materyallere ve başvuru rehberine ulaşmak için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder